Konsert med Ljom 22. juli

May 26, 2015

LJOM på Sommerturné 2015 - og etter å ha spilt flere steder i Nord- Sverige, Nordland og Trøndelag, avslutter de turnéen sin med konsert i Eggenseteren


Etter en knallmottagelse for albumet "Seterkauk" i 2014 er LJOM i full gang med neste kapittel: en omfattende turne i Juli og innspilling av deres andre plate!

I sommer spiller Ljom en rekke konserter i Nord-Trøndelag, Nord-Sverige og Nordland. De skal besøke gårder, setrer, bygdemuseer og kirker for å dele denne historisk forankra musikken, i vakre, inspirerende omgivelser. 

Bandet ble etablert pga av et ønske om å ta vare på melodier (kauker) som ble brukt på setrene på Snåsa før i tiden, som var i ferd med å forsvinne helt. På deres første plate finner man disse melodiene vevd inn i nye, mer moderne musikalske sammenhenger. Da med innflytelser fra jazz, rock, vise og folkemusikken.

Ljom fikk i 2014 presentert seg på radio (Ni-timen, Spillerom, Kulturnytt, Kulturhuset etc) og på TV (Norge Rundt, Sommeråpent). Kritikerne var veldig rause med ord om en genuin tro og tillit til prosjektets fortsettelse. Nå er Ljom i full gang med nettopp det, og vil gjøre opptak i Oktober til sin andre plate, som vil fokusere seg inn på en litt annen del av folkemusikkens skattekammer, da med en fortsatt mikro-fokus på fjellbygda Snåsa i Nord-Trøndelag. 

De som kommer på konsert i sommer vil få et solid innblikk i Ljom sin videre satsning, da gruppen planlegger å prøve ut mye av det nye materialet på denne sommerturnéen. 

www.ljom.net
www.kkv.no

 

Please reload

Featured Posts

Litt fra Ljom

May 26, 2015

1/2
Please reload

Recent Posts

May 26, 2015

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square